Praktijk voor gespecialiseerde

manueel therapie en fysiotherapie

Michiel Trouw

Na zijn studie fysiotherapie is Michiel gaan werken in diverse praktijken. Daarnaast heeft hij in 1998 zijn diploma manueel therapie behaald aan de SOMT te Amersfoort. In 2008 behaalde hij daar de titel Master Manuele Therapie.

In 1999 begon hij zijn eigen praktijk in Hengelo. Vanaf 2002 tot 2005 bekwaamde hij zich in het onderzoeken en behandelen van functiestoornissen en pijnklachten in het hoofd-/halsgebied met als belangrijke pijlers de kaak, de schedel en de zenuwen in die regio volgens het concept van de Cranio Faciale Therapy Academy (CRAFTA®). Deze specialisatie is, naast het behandelen van nek- en wervelkolomklachten, inmiddels Michiels grote passie binnen de manueel therapie. Dit zeer interessante gebied heeft raakvlakken met KNO, neurologie, kaakchirurgie, tandheelkunde, kindergeneeskunde, orthopedie, orthodontie en logopedie.

Vanaf 2006 is Michiel betrokken als docent voor CRAFTA® en in 2011 is hij benoemd tot International CRAFTA® Teacher. Hij geeft internationaal les in onder andere Duitsland, Nederland, Italië, Spanje, Frankrijk en de VS. Daarnaast spreekt hij regelmatig op (internationale) congressen over deze specialisatie.

Michiel specialiseerde zich verder in het behandelen van hoofdpijn en migraine (o.a. bij kinderen) door onder andere scholing volgens het concept van Dean Watson (Australië) en schreef meerdere publicaties en hoofdstukken in internationale boeken over dit onderwerp.

Sinds 2016 is Michiel tevens ‘extended scope specialist’ (anderhalvelijns therapeut). Dit betekent dat hij geschoold is in het herkennen van andere ziektebeelden, het inschatten van de noodzaak andere medische beroepen bij de behandeling of de diagnose te betrekken en dat hij weet hoe aanvullend onderzoek wel of niet zinvol kan zijn in de specifieke casus die voorligt. “Extended scope specialisten dragen bij aan een doelmatige diagnostiek, begeleiding en behandeling van patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat.” Zie ook: www.nves.nl

Praktijk Trouw | Hengelo

Praktijk Trouw aan de Freudstraat 21 in Hengelo is gespecialiseerd in nekpijn, hoofdpijn en kaakproblemen. Als absolute specialist behandelt de praktijk mensen uit heel Nederland.

Maak een afspraak

Afspraak maken? Ga naar ons afsprakenformulier. We kunnen u dan snel te woord staan.

AFSPRAKENFORMULIER

Contactgegevens

Freudstraat 21 
7555 MG  Hengelo


T  074-2500380
E info@manueel-therapie.nl