Praktijk voor gespecialiseerde

manueel therapie en fysiotherapie

Hoofdpijn

Met een ondertitel

Hoofdpijn is een probleem dat veel mensen treft. Meer dan 90% van de mensen heeft er gedurende zijn leven mee te maken (gehad) en 20% heeft wekelijks hoofdpijn. Er zijn veel verschillende hoofdpijnvormen zoals migraine, (spier)spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, ect. Specifieke classificaties maken aan de hand van opgestelde criteria duidelijk welke categorie bij een bepaalde hoofdpijnvorm hoort.
Traditioneel wordt hoofdpijn na de diagnose behandeld met medicijnen. Deze medicijnen hebben verschillende taken, sommige verminderen de locale pijn, sommige zorgen ervoor dat de hersenen minder gevoelig zijn voor pijnprikkels, en een andere groep medicijnen is weer gericht op het verminderen van gevoeligheid van een kern in de hersenstam die vaak actief is bij hoofdpijn.

Methode Praktijk Trouw
Gelukkig komen er steeds meer publicaties die aantonen hoe veel invloed er is vanuit de nek, de kaak en aanliggende regio's op de belangrijke kernen in de hersenstam en in het brein, die bij diverse hoofdpijnvormen actief kunnen worden. Deze "triggers" zijn goed te onderzoeken met manuele handgrepen en vaak uitstekend behandelbaar. Daarmee kan een persoon nog steeds een genetisch grotere kans op hoofdpijn hebben, maar kan een belangrijke "trigger" voor bijvoorbeeld een migraine aanval worden verminderd.

Onderzoek en behandeltechnieken uit de CRAFTA en de methode Watson geven uitstekende opties voor kinderen en volwassenen met o.a. migraine, tension type headache, cervicale hoofdpijn en andere vormen.

Uiteraard zijn wij geschoold in het screenen op pathologie en zullen we bij twijfel in overleg met de persoon doorverwijzen naar een arts.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipis cin elit. Nunc purus libero, interdum sed blandit acp retium facilisis turpis. Donec dictum neque veloran tristique egestas nulla mollis dui lorem dolor.

contact/afspraak maken
Praktijk Trouw | Hengelo

Praktijk Trouw aan de Freudstraat 21 in Hengelo is gespecialiseerd in nekpijn, hoofdpijn en kaakproblemen. Als absolute specialist behandelt de praktijk mensen uit heel Nederland.

Maak een afspraak

Afspraak maken? Ga naar ons afsprakenformulier. We kunnen u dan snel te woord staan.

AFSPRAKENFORMULIER

Contactgegevens

Freudstraat 21 
7555 MG  Hengelo


T  074-2500380
E info@manueel-therapie.nl