Praktijk voor gespecialiseerde

manueel therapie en fysiotherapie

Dry Needling

Dry needling is een moderne westerse methode om middels een dun naaldje invloed te hebben op een triggerpoint in een spier. Deze locale verharde plekken in de spier kunnen zeer vervelende pijn (ook uitstralend) geven en zich in meerdere spieren van het lichaam bevinden.

Met dry needling wordt er een dun naaldje direct in het verharde spierpunt gebracht en enkele malen bewogen zodat de spier samentrekt. Daarna is de spier goed te stretchen en te ontspannen.

Dry needling is dus geen acupunctuur, maar een methode uit de reguliere zorg die ons in staat stelt een meer directe invloed op de spiercomponent te hebben. De naaldjes worden slecht enkele seconden gebruikt en blijven dus niet zitten. De behandeling kan wat gevoelig zijn, maar wordt meestal niet als echt pijnlijk ervaren.

Patiënten ervaren vaak een directe verbetering en ontspanning en kunnen hun huiswerkoefeningen beter uitvoeren.

Zowel Leonie Vehof als Michiel Trouw zijn opgeleid in deze techniek en kunnen dit veilig en verantwoord uitvoeren indien noodzakelijk.

Voor meer informatie: www.myopain.nl

Praktijk Trouw | Hengelo

Praktijk Trouw aan de Freudstraat 21 in Hengelo is gespecialiseerd in nekpijn, hoofdpijn en kaakproblemen. Als absolute specialist behandelt de praktijk mensen uit heel Nederland.

Maak een afspraak

Afspraak maken? Ga naar ons afsprakenformulier. We kunnen u dan snel te woord staan.

AFSPRAKENFORMULIER

Contactgegevens

Freudstraat 21 
7555 MG  Hengelo


T  074-2500380
E info@manueel-therapie.nl